Wija Internetmarketing

Wija Internetmarketing helpt ondernemers om optimaal gebruik te maken van internetmarketing. Een van de tools die daarbij wordt ingezet is My Marketing Solution, een intelligent systeem dat permanent interesseprofielen van klanten bijhoudt. In Ontwerp koos de term ‘verbinding’ als uitgangspunt bij het ontwikkelen van het logo en de huisstijl.

…………………..
> Meer over de huisstijl
> Meer visuele identiteit

Mijn buurt Assen

In Ontwerp en communicatiepartner New Ink werden door de gemeente Assen gevraagd om een concept te ontwikkelen voor een platform waar buurtactiviteiten kunnen worden gebundeld, zodat bewoners, gemeente, woningcorporaties en andere professionals efficiënt kunnen werken aan leefbare en sterke buurten. New Ink bedacht Mijn buurt Assen.nl en In Ontwerp ontwierp de website en een kleurrijke huisstijl.

…………………..
> Meer over Mijn buurt Assen
> Meer visuele identiteit

Apps, digitale magazines en responsive websites

In Ontwerp volgt de nieuwe media op de voet. Samen met communicatiepartner New Ink ontwikkelt In Ontwerp apps, digitale magazines en responsive websites, in beproefde CMS-systemen en in samenwerking met ervaren ontwikkelaars. Zo ontwierp In Ontwerp een app voor Knapzakroutes, een responsive website voor Brooklyn een een webportal voor de gemeente Assen.
…………………..
> Meer over nieuwe media

Drie nieuwe websites

Onlangs leverde In Ontwerp drie nieuwe websites op: Een kleurrijke site voor Makelaardij Suurland met diverse zoekfuncties, een website voor In Boekvorm Uitgevers met een geheel nieuwe webshop en een rustige, persoonlijke website voor loopbaancoach Philip Schut.
…………………..
> Meer over de websites

400 jaar Rijksuniversiteit Groningen

Een groot deel van de communicatiemiddelen rond studievoorlichting van de Rijksuniversiteit Groningen wordt vormgegeven door In Ontwerp, waaronder brochures, magazines, folders, affiches en banners. Voor het 400-jarig jubileum maakte In Ontwerp een concept voor de projectstijl.

…………………..
> Meer RUG
> Meer over de projectstijl
> Meer grafisch ontwerp

Ontwikkelagenda Noord-Nederland

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) werkt samen met NS aan verbetering van het openbaar vervoer in het Noorden. Meer treinen, meer stations, meer overstapmogelijkheden, meer service en betere aansluiting: Dat is de ambitie. In een gezamenlijke Ontwikkelagenda Noord-Nederland 2010-2025 zijn alle projecten samengevat. Concept, vorm en tekstredactie door In Ontwerp en New Ink!

…………………..
> Meer grafisch ontwerp

Gezonde paarden

De Paardendrogist is een internetwinkel met een uitgebreid assortiment gezondheidsproducten voor paarden. Onder eigen merk brengt het bedrijf voedingssupplementen op de markt; natuurproducten die het dagelijkse rantsoen van het paard aanvullen met o.a. vitaminen, mineralen en sporenelementen. In Ontwerp maakte de reeks verpakkingen.
…………………..
> Meer De Paardendrogist
> Meer verpakking

Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen werkt actief aan verbetering van de zorg, onder het motto Vertrouwd en dichtbij. Deze waarden vormden voor In Ontwerp het uitgangspunt bij de restyling van de huisstijl. Zo werden ‘zachte’ vormelementen toegevoegd, kreeg de huisstijl een extra palet warme kleuren en werd het informatiemateriaal persoonlijker door eigen behandelaars en patiënten af te beelden.

…………………..
> Meer over de huisstijl
> Meer visuele identiteit

Jubileumboek IJVG

Het boek Schaatsen in Groningen gaat over schaatspret, ijsbanen, schaatsenmakers, kampioenschappen en schaatshelden van toen en nu. Het beschrijft de geschiedenis van het schaatsen aan de hand van de ontwikkeling van de IJsvereniging Groningen, die 150 jaar geleden werd opgericht. In Ontwerp speurde samen met de auteurs naar uniek beeldmateriaal en maakte er een levendig boek van.
…………………..
> Meer over het boek
> Meer redactionele vormgeving

Welkom in Groningen

In de reeks Groningen van alle tijden beschrijven historicus Beno Hofman en Kirsten Otten de historie van de stad Groningen aan de hand van een actueel onderwerp. Deel 14 gaat over de komst en de invloed van ‘vreemdelingen’, van godsdienst-migrant Ubbo Emmius tot de jaarlijkse lichting studenten uit alle delen van de wereld. Elzo Hofman fotografeerde oude en nieuwe buitenlandse invloeden in de stad.
…………………..
> Meer over het boek
> Meer foto’s
> Meer redactionele vormgeving

Martinikerkhof 11

Martinikerkhof 11 is een boek over een bijzondere plek in Groningen: in de middeleeuwen staat er een Refugium van grijze monniken, vanaf 1600 wonen er diverse Groningse notabelen en sinds 100 jaar is er het Toevluchtsoord gevestigd, destijds een opvanghuis voor meisjes en tegenwoordig een veilige plek voor vrouwen en kinderen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld.
…………………..
> Meer over het boek
> Meer redactionele vormgeving

&Talent

&Talent biedt advies en begeleiding bij talentontwikkeling en talentmanagement in organisaties. Via de eigen uitgeverij worden inspirerende talent tools aangeboden: Aantrekkelijke en methodisch innovatieve publicaties die aansluiten bij de belevingswereld van werkende mensen anno nu. In Ontwerp bedacht de vrolijke, kenmerkende huisstijl, en voerde die stijl door in de website en diverse publicaties.
…………………..
> Meer &Talent
> www.entalent.nl

Iedereen heeft talent

Iedereen heeft talent! is een vrolijk vormgegeven werkboek bij een online test. In het boek worden de testresultaten uitgewerkt met behulp van verdiepingsvragen en speelse opdrachten. Zo ontstaat een uniek talentenprofiel, waarmee richting gegeven kan worden aan werk en leven. En dan blijkt: Je hebt meer talenten dan je denkt!
…………………..
> Meer over het boek
> Meer redactionele vormgeving

Uitgeverij Akasha

Uitgeverij Akasha is een belangrijke speler op de Nederlandse markt van boeken over bewustwording en spiritualiteit. In Ontwerp maakte voor de uitgeverij inmiddels meer dan honderd omslagen over uiteenlopende onderwerpen, zoals recentelijk over channeling.
…………………..
> Meer over Uitgeverij Akasha
> Meer grafisch ontwerp

Huisstijl NOL

NOL is een adviesbureau op het gebied van architectuur, civiel ontwerp en landschap. Recente projecten zijn het ontwerp van de ondergrondse fietsenstalling bij het nieuwe station Europapark in Groningen en het ontwerp van viaducten en aansluitingen voor de revitalisatie van de oostelijke ringweg van Groningen. Het eigenzinnige bureau kreeg een eigenzinnige huisstijl.
…………………..
> Meer over de huisstijl
> Meer visuele identiteit

Gods Huisjes

Het zijn bescheiden onderdelen van de Drentse historie: kleine kerkjes waar evangelisten op soms afgelegen plaatsen het geloof predikten. Het boek Gods huisjes, Drentse kerken van bescheidenheid is een ode aan die kerkjes, met verhalen, interviews, bouwbeschrijvingen en prachtige foto’s van Sake Elzinga.
…………………..
> Meer over het boek
> Meer redactionele vormgeving

Gratis projectblad Een huisstijl voor hunebedden

Met het plaatsen van nieuwe informatiepanelen is het project Informatievoorziening hunebedden afgerond. In Ontwerp ontwierp een huisstijl voor alle communicatieuitingen rond hunebedden, waaronder een hunebed-icoon, bewegwijzering, boek, folders en website. Voor iedereen die meer wil weten over de vormgeving maakte In Ontwerp een projectblad, met achtergronden, schetsen en ontwerpvoorstellen.
…………………..
> Gratis projectblad aanvragen
> Meer over het project

Gids voor hunebedden

De Gids voor de hunebedden in Drenthe en Groningen geeft een compleet overzicht van alle 54 nog bestaande hunebedden. Het bevat per hunebed een schat aan informatie: de ligging, grootte, oriëntatie, restauraties, vondsten en andere bijzonderheden. Het boek maakt deel uit van een door In Ontwerp vormgegeven communicatiepakket dat de betekenis en waarde van hunebedden breder onder de aandacht moet brengen.
…………………..
> Meer over het boek
> Meer redactionele vormgeving

Bewegwijzering RUG

De voorlichtingsdagen van de Rijksuniversiteit Groningen vinden plaatst in het Academiegebouw, een monumentaal gebouw in de binnenstad van Groningen. Om de bezoekersstromen door de wirwar van gangen te loodsen bedacht In Ontwerp een slim bewegwijzeringssysteem: gemakkelijk tijdelijk op te zetten, compact in opslag en met een helder en opvallend grafisch ontwerp.
…………………..
> Meer ruimtelijk ontwerp

(Pre)historisch monument

Tussen de Drentse dorpen Anloo en Schipborg ligt het natuurterrein Strubben/ Kniphorstbosch, het enige archeologische reservaat van Nederland. De eeuwenoude geschiedenis is in het landschap af te lezen: er zijn hunebedden, grafheuvels, markegrenzen, gletsjerruïnes, karrensporen en restanten van het recente gebruik als militair oefenterrein. Voor Staatsbosbeheer legde In Ontwerp de bijzonderheden vast in een plattegrond en maakte een informatiepaneel.
…………………..
> Meer ruimtelijk ontwerp

Bruggenbouwers in loopbanen

Brooklyn begeleidt mensen naar ander werk volgens een nieuw concept. De organisatie neemt werknemers over van bedrijven en brengt in een persoonlijk programma talenten in kaart, biedt ruimte voor ontwikkeling en zorgt voor contacten met potentiële werkgevers. New Ink communicatie + design bedacht de naam en het inhoudelijke concept Bruggenbouwers in loopbanen. In Ontwerp maakte de heldere huisstijl.
…………………..
> Meer Brooklyn
> Meer visuele identiteit

Hier worden we vrolijk van!

Een opdracht om van te dromen: maak een inspirerend boek met kaartensets, spellen, gekke opdrachten, bouwplaten en een uitklapbaar bordspel! In Ontwerp-vormgever Elzo Hofman trok alle registers (en zijn beeldarchief) open. Het resultaat: een bijzonder werkboek, bedoeld voor iedereen die z’n talenten op een methodische en creatieve manier op een rijtje wil zetten.
…………………..
> Meer Talent in kaart
> Bestel het boek
> Meer &Talent

140 jaar Woon- En Eethuis Voor Allen

De WEEVA, Woon- En Eethuis Voor Allen, werd in 1871 door notabelen in de stad Groningen opgericht als Volksgaarkeuren. Het groeide in 140 jaar uit tot een beroemd hotel en restaurant en maakt nu deel uit van de Martini Hotel Group. Beno Hofman, stadshistoricus van Groningen, beschreef de rijke historie van de WEEVA. In Ontwerp putte uit het omvangrijke archief en maakte er een kleurrijk boek van.
…………………..
> Meer over het boek
> Meer redactionele vormgeving

Vrolijk voorjaar!

De Jong Disposables ontwikkelde een nieuw thema voor ToyKits: Little Garden. De menuboxen bevatten – naast een kindermenu – kleine kweekpotjes met bloemzaden. In Ontwerp illustreerde de menuboxen en werkte het thema uit in verpakkingen, flyers en posters.
…………………..
> Meer ToyKits
> Meer De Jong Disposables

Makelaars met passie

Om de zichtbaarheid van de Groninger NVM-makelaars te vergroten bedacht New Ink, communicatie + design het campagnethema Makelaars met passie. In Ontwerp ontwierp de campagnestijl en maakte o.a. een nieuw ontwerp voor de NVM-pagina’s in Wonen & Co, de woonbijlage van het Dagblad van het Noorden.
…………………..
> Meer grafisch ontwerp
> Meer New Ink, communicatie + design

Assen in 2030

De gemeente Assen heeft de trends en ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, bereikbaarheid en vrije tijd verwerkt in een Visie aantrekkelijke binnenstad. Het rapport schetst hoe Assen er over zo’n 20 jaar uit kan zien. In Ontwerp-illustrator Fouad Tan legde de contouren van de plannen vast in vrolijke collages en ontwierp het rapport.
…………………..
> Meer over het rapport
> Meer Gemeente Assen
> Meer illustratie

Nieuwe omslagen Uitgeverij Akasha

Uitgeverij Akasha is een belangrijke speler op de Nederlandse markt van boeken over bewustwording en spiritualiteit. In Ontwerp maakt omslagen voor boeken met uiteenlopende onderwerpen, zoals hooggevoeligheid bij jongeren, een nieuwe aanpak van dyslexie, inzichten in de geesteswereld en de invloed van de darm op het zenuwstelsel.
…………………..
> Meer over Uitgeverij Akasha
> Meer grafisch ontwerp

Een dikke voldoende voor informatiepaneel

In Ontwerp werkt samen met New Ink, communicatie + design aan een uniforme stijl voor alle communicatiemiddelen rond hunebedden. Zo zijn inmiddels ontwerpen gemaakt voor informatiepanelen. Gedurende de zomermaanden is een proefpaneel geplaatst bij het hunebed in Borger om het bij gebruikers te testen. Een greep uit de reacties: ‘goede kleuren’, ‘speels’, ‘overzichtelijk’ en zelfs ‘perfect!’.
…………………..
> Meer grafisch ontwerp
> Meer ruimtelijk ontwerp

Kleurrijk overzicht Drentse monumenten

De Stichting Drents Monument is in 1991 opgericht om erop toe te zien dat cultuurhistorisch waardevolle bouwwerken voor het nageslacht worden bewaard. De stichting biedt hulp bij het zoeken naar financiering voor restauratie en ondersteund bij het vinden van een toekomstige bewoner of gebruiker. Bij het twintigjarig jubileum zijn de ‘geredde‘ monumenten gebundeld in het boek Bedreigd erfgoed behouden.
…………………..
> Meer over het boek
> Meer redactionele vormgeving

Reis naar Italië

De 20-jarige K.P. Boon en zijn 19-jarige neef K. Bakker maakten in 1851 een zeereis van Hoogezand naar Italië, en een landreis terug. De reis duurde zes maanden en werd nauwkeurig beschreven in een dagboek. Dit dagboek is nu verschenen in boekvorm. Ontwerper André Diepgrond bedacht prachtige typografische oplossingen voor de oude dagboekteksten en illustreerde de tekst met authentiek beeldmateriaal.
…………………..
> Meer over het boek
> Meer redactionele vormgeving

FC Groningen wordt groener

FC Groningen heeft de ambitie om de groenste voetbalclub van Nederland te worden. Zo is er voor gekozen om in het voetbalstadion Euroborg een ecologisch verantwoorde productlijn te gaan gebruiken. In Ontwerp kreeg de opdracht om een verpakkingsstijl te ontwerpen die bijdraagt aan het ‘groene’ clubgevoel. In een door In Ontwerp gemaakte campagne werden ondernemers opgeroepen het groene voorbeeld van FC Groningen te volgen.
…………………..
> Meer FC Groningen
> Meer verpakking

Vreemd fruit, domme dieren en maffe monsters

Dit najaar krijgen kinder vreemde figuren op hun bordje! De Jong Disposables ontwikkelt twee keer per jaar nieuwe thema’s voor ToyKits. Deze vrolijke menuboxen bevatten naast een kindermenu een bijzonder cadeautje. In Ontwerp werkte drie thema’s uit, ontwikkelde aansprekende characters en ontwierp dozen, flyers, affiches en verpakkingen voor premiums.
…………………..
> Meer ToyKits
> Meer De Jong Disposables
> Meer verpakking

Een inspirerende vakantie!

De vakantie is het ideale moment om je werk te laten bezinken. Juist vanwege de rust borrelen er vaak nieuwe ideeën op en ontstaan voornemens om dingen anders aan te pakken. Het Vakantie Inspiratieboekje helpt om de inspiratie vast te houden en te gebruiken. In Ontwerp maakte er een vrolijk boekje van, met een bonte verzameling opdrachten, creatieve oefeningen en andere doedingen.
…………………..
> Meer Vakantie Inspiratieboekje
> Meer redactionele vormgeving
> Bestel het boekje

Overkoepelende projectstijl voor de gemeente Assen

Onder de naam FlorijnAs bundelt de gemeente Assen alle projecten die de koers van de stad tot 2030 bepalen. Zo wordt de infrastructuur toekomstklaar gemaakt, het openbaar vervoer uitgebreid, het water in het stadsbeeld teruggehaald en de komst van kennisintensieve bedrijven bevorderd. In Ontwerp ontwierp een huisstijl die de samenhang tussen de projecten zichtbaar maakt, maar ze tevens een eigen gezicht geeft.
…………………..
> Meer FlorijnAs
> Meer Gemeente Assen
> Meer visuele identiteit

De geschiedenis van een ondernemende familie

In 1893 begon Antje Oldenburger in Assen een winkeltje en ze droomde dat het zou uitgroeien tot een warenhuis zoals ze die in Londen, Liverpool en New York had gezien. Die droom kwam uit: haar winkeltje werd het huidige Warenhuis Vanderveen. Antje Oldenburger stamt uit een geslacht van zeevaarders. Over de geschiedenis van haar familie maakte In Ontwerp het boek Van kofschip tot winkelparadijs.
…………………..
> Meer over het boek
> Meer In Boekvorm Uitgevers
> Meer redactionele vormgeving

Website TT-Circuit: sterk, snel en stoer

Het TT Circuit Assen is een begrip in de internationale motorsportwereld. Naast de beroemde TT-races vinden er op het circuit tal van andere sportieve evenementen plaats. Om die activiteiten beter onder de aandacht te brengen ontwikkelde In Ontwerp een website-concept waarin social media een prominente rol spelen.

…………………..
> Meer TT-Circuit
> Meer interactief ontwerp

In Ontwerp wint pitch hunebedden

De Hunebeddenbeheergroep wil een eind te maken aan de chaos van panelen, bordjes en richtingwijzers rond hunebedden. In Ontwerp heeft de opdracht verworven om een uniforme communicatiestijl te ontwikkelen. De klus omvat het ontwerpen van een nieuw icoon voor hunebedden, bewegwijzering, informatiedragers, het ontwerpen van een stijl voor drukwerk en het ontwikkelen van digitale toepassingen.
…………………..
> Meer grafisch ontwerp
> Meer ruimtelijk ontwerp

Dynamische nieuwsbrief Knapzakroutes

Vier keer per jaar verschijnt KnapzakNieuws, de digitale nieuwsbrief over Knapzakroutes. Het is een dynamische nieuwsbrief: de lezer krijgt veel (bewegend) beeld met korte teksten en ontdekt met de muis meer informatie. De interactie met internet biedt mogelijkheden om de lezer actiever te betrekken bij het onderwerp. Bekijk de nieuwsbrief hier.
…………………..
> Meer Knapzakroutes
> Meer interactief ontwerp

Wandelen met de Knapzakroute-app

Knapzakroutes zijn bijzondere wandelingen door onbekend Drenthe. In Ontwerp ontwierp wandelgidsen voor 65 routes. Sinds kort kunnen een aantal routes ook volledig met behulp van de mobiele telefoon worden gelopen – een primeur voor Noord-Nederland. In Ontwerp ontwikkelde een applicatie met informatie over de routes, een handig naslagwerk over begrippen die in de Knapzakroutes worden gebruikt en apps voor routes.
…………………..
> Meer Knapzakroutes
> Meer interactief ontwerp

Sportcampagne gemeente Aa en Hunze

Om jongeren meer te laten bewegen zet de gemeente Aa en Hunze sportcombi’s in. Dat zijn sportleraren die namens de gemeente sportactiviteiten organiseren, vaak samen met sportverenigingen. Om de activiteiten kracht bij te zetten is In Ontwerp gevraagd een campagnestijl te ontwikkelen. In Ontwerp bedacht de naam Dol op sport.nl, creëerde een vrolijke mascotte en ontwierp promotiemateriaal en een nieuwsbrief.
…………………..
> Meer Dol op sport.nl

Indrukwekkende bloemlezing

Siemon Reker, hoogleraar Gronings aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft na jaren een ‘levenswerk’ afgerond. Onlangs verschenen de laatste vijf delen van Goud Volk, een tiendelige bloemlezing met oude Groninger literatuur en poëzie. In Ontwerp gaf de serie vorm en verzorgde de opmaak van de omvangrijke klus – totaal 2500 pagina’s!
…………………..
> Meer Goud Volk
> Meer In Boekvorm Uitgevers
> Meer redactionele vormgeving

Update Schapeninformatiecentrum

Bijna 20 jaar geleden ontwikkelde In Ontwerp een tentoonstellingsconcept voor het Schapeninformatiecentrum. In dit centrum wordt de bezoeker geïnformeerd over de geschiedenis van het schaap, de ontwikkeling van schapenrassen, de schapenhouderij en de schaapskudden in Drenthe. Om de expositie up-to-date te houden paste In Ontwerp de inhoud aan en stak het in een moderner jasje.
…………………..
> Meer Schapeninformatiecentrum
> Meer ruimtelijk ontwerp


Inspiratiedoeboek groot succes

Na een eerste oplage van 6000 exemplaren is Het Grote Inspratiedoeboek toe aan de tweede druk! Het door In Ontwerp vormgegeven boek kreeg veel media-aandacht en won daarmee een Flinc-Award. Managementboek.nl schreef: ‘Een kleurrijk boek boordevol foto’s, afbeeldingen en afwisseling. De quote op de voorkant van het boek is wat mij betreft helemaal terecht: “Hier wordt je vrolijk van!”’ …………………..
> Meer Het Grote Inspiratiedoeboek
> Meer redactionele vormgeving


Huis van Bewaring

Het Gevangenismuseum organiseert de expositie Huis van Bewaring – van zolder tot museumstuk, over het reilen en zeilen van een museum. Op een stoffige zolder liggen vijf voorwerpen, die in een interactief doe-en-ontdek-spel gevolgd worden in hun gang door het museum. De spannende vormgeving is van In Ontwerp.
…………………..
> Meer Gevangenismuseum
> Meer grafisch ontwerp


Slimme medicijnen
De Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG werken samen aan een groot onderzoeksproject voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen: Northern Drug Targeting and Delivery. Met drug delivery en targeting worden alle activiteiten bedoeld die ertoe bijdragen dat medicijnen in het menselijk lichaam precies daar aankomen, waar ze moeten werken. In Ontwerp maakt een brochure over het project en de samenwerkende partijen.
…………………..
> Meer RUG
> Meer UMCG
> Meer grafisch ontwerp


100% composteerbare verpakkingen

Nieuwe technieken maken het mogelijk om verpakkingen te maken van hernieuwbare grondstoffen, zoals zetmeel, mater-bi en cellulose. Composteerbare verpakkingen zijn een volwaardig milieuvriendelijk alternatief voor de huidige verpakkingen. De Jong Disposables ontwikkelde een eigen eco-lijn onder de naam Eco Friendly Table Ware. In Ontwerp ontwierp de bedrukking.
…………………..
> Meer De Jong Disposables
> Meer verpakking


Jaarverslag Stichting Oikos
Stichting Oikos is een oecumenische organisatie die zich sterk maakt voor armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling. Oikos spoort politici én burgers in Nederland aan om actie te ondernemen tegen armoede en onrecht in de wereld. Oikos doet dit door middel van campagnes, lobby, workshops en diverse andere activiteiten. In Ontwerp werkt aan het jaarverslag over 2009.
…………………..
> Meer Stichting Oikos
> Meer redactionele vormgeving

Comments are closed.