In Boekvorm Uitgevers

…………………..

Goud Volk

…………………..

De serie Goud Volk beslaat tien boeken met Groninger literatuur en poëzie van voor 1950. Siemon Reker, hoogleraar Groninger taal aan de Rijksuniversiteit Groningen, stelde de serie samen en vertaalde de teksten, zodat ze ook voor niet-Groningers te begrijpen zijn.

In Ontwerp ontwierp een lay-out die het mogelijk maakt de originele teksten en de vertalingen bij elkaar te plaatsen. Een omvangrijke klus, vanwege de ingewikkelde typografische structuur en vanwege de omvang – totaal meer dan 2500 pagina’s.

Voor de omslagen bedacht In Ontwerp een grafisch concept waarbij de verscheidenheid toch samenhangend gepresenteerd kon worden: Elk deel werd gekarakteriseerd door een hondenras. De omslagfoto’s maakte In Ontwerp in de provincie Groningen in de streek waarop het deel betrekking heeft.

…………………..

> Meer In Boekvorm Uitgevers

> Meer redactionele vormgeving

…………………..

De eerste cassette met vijf boeken werd genomineerd voor de streektaalprijs. Uit het juryrapport: ‘Met Goud Volk ging voor Siemon Reker een lang gekoesterde wens in vervulling: “het succesvolste uit de vroegere Groninger letterkunde van heel de provincie toegankelijk te maken”. Geholpen door bureau In Ontwerp leidde het tot een uitzonderlijke fraaie cassette met vijf banden die een keuze uit een eeuw aan teksten omvatten. Met recht een mijlpaal in een onbetwistbaar rijk streektaallandschap.’