Hunebedden Beheergroep

Hunebedden Beheergroep

…………………..

Icoon en huisstijl / informatiepanelen / bewegwijzering / boek / folders / website / huisstijlhandboek
…………………..

De Hunebedden Beheergroep (HBG) is als overkoepelende organisatie verantwoordelijk voor de 54 nog bestaande hunebedden in Nederland. In 2010 nam de HBG het initiatief om een uniforme, herkenbare stijl voor de informatievoorziening rond hunebedden te laten ontwikkelen. In de loop van de jaren was er een wildgroei ontstaan aan panelen, bordjes en bewegwijzering. Ook ontbrak er inhoudelijke samenhang en was er geen rol voor digitale media. Vijf ontwerpers en ontwerpbureaus werden uitgenodigd om een visie op de problematiek te geven. Die pitch werd gewonnen door In Ontwerp, versterkt met een communicatieadviseur van New Ink communicatie + design.

In Ontwerp ontwierp een hunebed‘huisstijl’, op basis van een nieuw hunebed-icoon. Voor 41 hunebedlocaties werden informatiepanelen ontworpen, er kwamen nieuwe wegwijzers, een boek, folders in drie talen en een nieuwe website: www.hunebeddeninfo.nl. De huisstijlregels en de schrijfstijl werden vastgelegd in een huisstijlhandboek.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de achtergronden bij de ontwerpen maakte In Ontwerp het projectblad Een huisstijl voor hunebedden, dat gratis bij In Ontwerp is te bestellen.

…………………..

> Projectblad aanvragen
> Meer over het boek
> Meer grafisch ontwerp